Varauskalenteri

Maddalena Benedetti:Punaviinejä Italian Alppien juurelta - muutakin kuin Valpolicellaa ja Amaronea!

Kalenteri
Jäsenillat
Päivä
29.11.2017 18:00 - 21:00

Kuvaus

Italia on tällä hetkellä maailman suurin viinintuottaja, mutta vain murto-osa viineistä saapuu Suomeen. Italiassa kasvatetaan myös eniten kotoperäisiä lajikkeita, joista vain pieni osa on yleisesti tunnettuja maailmalla.

Illan aikana maistelemme mielenkiintoisia punaviinejä kotoperäisistä lajikkeista Italian pohjoisilta alueilta ja Alppien juurelta. Viinialueet, joita käymme illan aikana läpi ovat Lombardian Valtellina, Trentino, Veneto ja Piemonte, joissa kaikissa vaikuttaa mannerilmaston lisäksi alppi-ilmasto.

Viinien kanssa nautimme myös tyypillisiä pohjoisitalialaisia ruokia, kuten kahta erilaista ilmakuivattua lihaa (speck ja bresaola), gulassia, polentaa, sekä haudutettua savojinkaalia, ystävämme Francesco Benedettin valmistamina.

Viinitastingin vetää italialaisiin viineihin ja gastronomiaan erikoistunut viinimestari Maddalena Benedetti, joka vie meidät makumatkalle halki Pohjois-Italian ja sen komeita alppimaisemia.

Marraskuisen illan hinta juomineen ja ruokineen on 49,50 euroa/henkilö. Sitovat ilmoittautumiset monika.halen@zaraband.fi tai 050-4001667 viimeistään ma 20.11., jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä Aktiassa FI4440550010002984, kiitos!