Varauskalenteri

Maddalena Benedetti:Punaviinejä Italian Alppien juurelta - muutakin kuin Valpolicellaa ja Amaronea!

Kalenteri
Jäsenillat
Päivä
29.11.2017 18:00 - 21:00

Kuvaus

Italia on tällä hetkellä maailman suurin viinintuottaja, mutta vain murto-osa viineistä saapuu Suomeen. Italiassa kasvatetaan myös eniten kotoperäisiä lajikkeita, joista vain pieni osa on yleisesti tunnettuja maailmalla.

Illan aikana maistelemme mielenkiintoisia punaviinejä kotoperäisistä lajikkeista Italian pohjoisilta alueilta ja Alppien juurelta. Viinialueet, joita käymme illan aikana läpi ovat Lombardian Valtellina, Trentino, Veneto ja Piemonte, joissa kaikissa vaikuttaa mannerilmaston lisäksi alppi-ilmasto.

Viinien kanssa nautimme myös tyypillisiä pohjoisitalialaisia ruokia, kuten kahta erilaista ilmakuivattua lihaa (speck ja bresaola), gulassia, polentaa, sekä haudutettua savojinkaalia, ystävämme Francesco Benedettin valmistamina.

Viinitastingin vetää italialaisiin viineihin ja gastronomiaan erikoistunut viinimestari Maddalena Benedetti, joka vie meidät makumatkalle halki Pohjois-Italian ja sen komeita alppimaisemia.

Marraskuisen illan hinta juomineen ja ruokineen on 49,50 euroa/henkilö. Sitovat ilmoittautumiset monika.halen@zaraband.fi tai 050-4001667 viimeistään ma 20.11., jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä Aktiassa FI4440550010002984, kiitos!

****

Italien är idag världens största vinproducent, men bara en bråkdel av vinerna hittar fram till Finland. Dessutom odlas det i Italien också mest lokala druvsorter, av vilka endast en liten del är allmänt kända.

Sommelier Maddalena Benedetti är specialist på italienska viner och gastronomi. Under hennes ledning provsmakar vi intressanta röda viner gjorda av lokala druvsorter från nordliga italienska regioner vid foten av Alperna. Vinområden som vi under kvällen går igenom är Valtellina i Lombardiet, Trentino, Veneto och Piemonte, som alla påverkas av det kontinentala och alpina klimatet.

Vi bjuds även på typiska norra italienska rätter, såsom två olika typer av lufttorkat kött (speck och bresaola), gulasch med polenta och bräserade savojkål, tillverkade av vår gode vän, den sjungande kocken Francesco Benedetti.

Novemberkvällens pris är 49,50 euro/person. Bindande anmälningar till monika.halen@zaraband.fi eller 050 4001667 senast måndag 20.11. Vänligen betala samtidigt deltagaravgiften på Winecellars konto Aktia FI FI4440550010002984, tack!