Varauskalenteri

Pastorit Rantala & Heinimäki: Viinin tie

Kalenteri
Jäsenillat
Päivä
25.03.2020 18:00 - 21:00

Kuvaus

Viininviljely alkoi tuhansia vuosia sitten todennäköisesti Kaukasuksen alueella. Sieltä viini levisi foinikialaisten kauppiaitten mukana Kreetan kautta Etelä-Italiaan ja Pohjois-Afrikkaan. Ajanlaskumme alkuun mennessä viininviljely oli Euroopassa levinnyt jotakuinkin kaikkialle sinne, missä viiniä nykyäänkin viljellään. Kristilliset luostarit säilyttivät viininviljelyn jaloa taitoa, ja munkit oppivat huomaamaan ilmaston, maaperän ja köynnöksen yhteisvaikutuksen ratkaisevan merkityksen.

Lähetyssaarnaajien mukana viiniköynnös löysi tiensä Amerikan mantereelle – onneksemme, sillä sieltä saatiin uudet köynnökset, kun viinikirva 1800-luvulla tuhosi melkein kaikki eurooppalaiset viinitarhat. Vaikka viiniä tehdään edelleen lähestulkoon samalla tavalla kuin satoja vuosia sitten, uusi aika on tuonut myös viinimaailmaan uudet menetelmät ja uuden tyylin.

Tutustumme viinin historiaan maistellen ja tarinoita kuunnellen. Illan seremoniamestareina toimivat viinipastoreiksikin kutsutut Juha Rantala ja Jaakko Heinimäki. Rantala on Norex Selected Brands Oy:n viiniasiantuntija ja viinin ilosanomaa levittävä saarnamies. Jaakko Heinimäki on pitkän linjan tietokirjailija ja viinikirjoittaja, joka työskentelee Kirkko ja kaupunki -median päätoimittajana.

Illan osallistumismaksu ilmoitetaan myöhemmin. 

Varaustiedot

Paikkojen lukumäärä
Rajoittamaton
Lippua varattu
0