Exclusive-Tuesday: Juha Rantala - Brunelloa Montalcinosta vuodelta 2004 - TÄYNNÄ!

Kalenteri
Exclusive-ilta
Päivä
10.03.2020 18:00 - 21:00

Kuvaus

ILTA ON TÄYNNÄ!

Toscanan klassikkolajike Sangiovese muuntuu Montalcinossa Brunelloksi. Viini on yksi kolmesta Sangiovesesta valmistetuista klassikoista, mutta verrattuna serkkuihinsa Chiantiin ja Vino Nobile Montepulcianoon se on omintakeinen.

Viinin historia johtaa 1800-luvulle, mutta suosioon se nousi varsinaisesti 1970-luvulla. Viini sai Italiassa ensimmäisten joukossa korkeimman DOCG-luokituksen.

Nykyään Brunello di Montalcino on kiistaton viinimaailman klassikko. Hinnat ovat arvostuksen myötä nousseet ja vanhan perinteisen tyylin rinnalle on saatu modernimpia tuottajia.

Tastingissä maistamme yhdeksän erilaista Brunelloa seitsemältä eri tuottajalta. Brunelloja haastaa saman vuoden supertoscanalainen. Vuotta 2004 pidetään Brunello di Montalcinossa huippuna. Tasting suoritetaan puolisokkona. 

Illan teemaan johdattaa viinimaailmasta pitkän kokemuksen omaava Juha ”viinipastori” Rantala

Maistettavat viinit:

La Magia

Castelgiocondo

Castelgiocondo Riserva 

La Fiorita Riserva 

Poggio Antico Riserva

Podere Brizio Riserva

Cinelli Colombini Riserva

Casanova di Neri Tenuta Nuova

Casanova di Neri Cerretalto

Sokko: supertoscana 2004

Tilaisuuteen mahtuu 10 henkilöä. 

Illan osallistumismaksu on 125 euroa/henkilö sisältäen viinit sekä niihin sopivat pikkupurtavat. Sitovat ilmoittautumiset monika.halen@zaraband.fi tai 050-4001667 viimeistään ma 2.3.2020., jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä Aktiassa FI4440550010002984, kiitos!

 

Maisteltavat viinit hankitaan yhteisostona, ja kustannus jaetaan sellaisenaan osallistujien kesken. Maisteluiltojen osallistumismaksu suoritetaan Winecellarsin tilille määräaikaan mennessä.

Varaustiedot

Paikkojen lukumäärä
Rajoittamaton
Lippua varattu
0