Jäsenilta / medlemskväll: Mark Haisma: Master of Bourgogne from Down Under

Kalenteri
Jäsenillat
Päivä
01.06.2022 18:00

Kuvaus

Nuorena miehenä Australian Victoriassa Mark oppi viininteon vanhanaikaisella tavalla – oppipoikana tekemällä viiniä. Myös oppimismielessä maisteltu Burgundin viini vei Markin sydämen: “niissä kauneus ja voima yhdistyivät paremmin kuin missään muualla”. Vuonna 2009 hän sai tilaisuuden siirtyä viinitekijäksi Burgundiin. Hän alkoi tuottaa omaa viiniä ostorypäleistä ja liittyi mielenkiintoisten nuorten “mikro-negociant” tuottajien joukkoon. Nykyään Markilla on myös omia tarhoja. Tuotantomäärät ovat pieniä - muutamasta sadasta pullosta pariin tuhanteen. Hän saa viineilleen erinomaisia arvioita. Burgundin ohella Haismalla on tuotantoa myös Pohjois-Rhônessa: “Olen australialainen, minun on pakko tehdä Syrah-viiniä”.

Maistamme seitsemän viiniä: yhden valkoisen ja kuusi punaista. Tastingin pitää Haisman viinejä edustava Petteri Harjula X-Cellar.comista. Mark Haisma vierailee etänä kertomassa viinin tekemisestään.

Illan osallistumismaksu on 72 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628 viimeistään 25.5, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84.

I sin ungdom i Victoria, Australien lärde sig Mark vinproduktion på det gammaldags sättet – genom att som lärling göra vin. De viner från Bourgogne Mark smakade för att lära sig erövrade också hans hjärta: ”i dem förenades skönheten och styrkan bättre än någon annanstans”. År 2009 fick han möjligheten att flytta som vinmakare till Bourgogne. Han började producera eget vin av inköpta druvor och anslöt sig till en grupp av intressanta ”micro-negociant” producenter. Nu har Mark även egna odlingar. Produktionsmängderna är små – från några hundra flaskor till ett par tusen. Hans viner får ypperliga betyg. Vid sidan av Bourgogne har Haisma produktion även i Norra Rhône: ”Jag är från Australien, jag måste göra Syrah-viner”.

Vi smakar på sju viner: ett vitt och sex röda. Tastingen leds av Petteri Harjula från X-Cellar.com som representerar Haismas viner. Mark Haisma medverkar på distans och berättar om sin vinproduktion.

Deltagaravgiften för kvällens tasting är 72 € / person. Bindande anmälningar till info@winecellars.fi eller 044 982 8628 senast 25.5 då avgiften även skall vara inbetald på Winecellars konto FI44 4055 0010 0029 84