Pastori & Pastori: viinin tie

Kalender
Jäsenillat
Datum
28.10.2020 18:00 - 21:00

Beskrivning

Viininviljely alkoi tuhansia vuosia sitten todennäköisesti Kaukasuksen alueella. Sieltä viini levisi foinikialaisten kauppiaitten mukana Kreetan kautta Etelä-Italiaan ja Pohjois-Afrikkaan. Ajanlaskumme alkuun mennessä viininviljely oli Euroopassa levinnyt jotakuinkin kaikkialle sinne, missä viiniä nykyäänkin viljellään. Kristilliset luostarit säilyttivät viininviljelyn jaloa taitoa, ja munkit oppivat huomaamaan ilmaston, maaperän ja köynnöksen yhteisvaikutuksen ratkaisevan merkityksen.

Lähetyssaarnaajien mukana viiniköynnös löysi tiensä Amerikan mantereelle – onneksemme, sillä sieltä saatiin uudet köynnökset, kun viinikirva 1800-luvulla tuhosi melkein kaikki eurooppalaiset viinitarhat. Vaikka viiniä tehdään edelleen lähestulkoon samalla tavalla kuin satoja vuosia sitten, uusi aika on tuonut myös viinimaailmaan uudet menetelmät ja uuden tyylin.

Tutustumme viinin historiaan maistellen ja tarinoita kuunnellen. Illan viinit ovat seuraavat: 

Zacharias Omikron Retsina

Kreikka

Annicchiarico Feudo di Castel Mozzo Greco di Tufo 2017

DOCG Greco di Tufo, Italia

Prinz von Hessen Riesling Feinherb 2017

Rheingau, Saksa

Tbilvino Saperavi 2018

Georgia

Joseph Drouhin Nuits-Saint- Georges 2013

AC Nuits-Saint-Georges, Bourgogne, Ranska

Coppola Diamond Collection Zinfandel 2017

Kalifornia, Yhdysvallat

Heaven on Earth

Western Cape, Etelä-Afrikka

Seremoniamestareina toimivat viinipastoreiksikin kutsutut Juha Rantala ja Jaakko Heinimäki. Viiniasiantuntija Rantala onviinin ilosanomaa levittävä saarnamies. Jaakko Heinimäki on pitkän linjan tietokirjailija ja viinikirjoittaja, joka työskentelee Kirkko ja kaupunki -median päätoimittajana.

Illan osallistumismaksu on 29 euroa/henkilö. Sitovat ilmoittautumiset monika.halen@zaraband.fi tai 050-4001667 viimeistään ma 19.10.2020, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä Aktiassa FI4440550010002984, kiitos!

Bokningsinformation

Kapacitet
Unlimited
Tickets Booked
0