I nådens år 1988 satt ett litet vindrickande sällskap och funderade var man möjligtvis kunde lagra de viner man inte omedelbart konsumerade. Stora mängder var det inte frågan om, men alltför många flaskor för köket eller garderoben. Då alla närvarande var stadsbor, kollades respektive höghuskällare, med eländigt resultat. Hett, trångt, dammigt, tunna dörrar, väggar av hönsnät; en eventuell investering i en fungerande vinkällare skulle bli rätt stor.

När de suttit lite längre och druckit lite mera gott vin fick sällskapet den briljanta idén att satsa på en större källare, där många fler kunde lagra sina viner. De goda idéerna blev fler, som t.ex. att i samband med källaren inrätta ett provrum, ja varför inte en "sala de fiestas" för stora fester som man inte ville, eller kunde, ordna hemma.

Så grundidén var klar, men det var ju bara den allra första början, sedan kom arbetet. Man bestämde sig för ett aktiebolag. Följande steg var namnet: Winelovers, ja det lät ju bra. Sen var det bara att skrida till verket. Därefter följde en lång tid av juristmöten, protokoll, aktiekapital, försäkringar, mera protokoll, bolagsordning, aktieregister, registrering i det oändliga.

Så började Winecellars, vinkällarens historia. På den tiden gick vinkulturen och vin som hobby ännu helt i sina barnskor. Nu har redan mer än 30 år gått sedan dess.

Vill du veta mer? Är du intresserad av att delta i Wincellars verksamhet? Vill du delta i vinhobbyn i ett sällskap i aktiebolagsform? Mera information hittar du under Vinklubben samt genom att ta kontakt.