• Suomeksi
  • På svenska
WC vaakuna smallWinecellars
menu
  • Oy Winecellars Ab
    • Framsidan
    • Nyttiga länkar
    • Historia
    • Feedback
  • Fest- och mötesutrymmen
    • Bokningskalender
    • Gör bokningsförfrågan
    • Fest- och mötesutrymmen
  • Vinklubben
    • Bli medlem
    • Vinkällaren
Välkommen till Winecellars!

Är källaren upptagen?

jasenilta Medlemskväll (hela källaren bokad)
hela källaren Källaren   salen Salen   kabinettet Kabinettet 

KONTROLLERA I BOKNINGSKALENDERN!

360 small

Var så god!
Stig in

Nyttiga länkar

Catering-firmor | Övriga länkar

Nyttiga länkar

sv logo notext  Saksan Viinitiedotus
reseptitaivas ny Reseptitaivas

.

 Share Tastes & Events Oy  sharecatering uusi
 

.

norex Norex Selected Brands Oy

.

Kommande program

15 feb
Jäsenilta: Tryffeli-illallinen
Datum 15.02.2023

JÄSENILTA kESKIVIIKKO 15.2. KLO 18.00: TRYFFELI-ILLALLINEN

Mustien talvitryffelien aika on parhaimillaan. Ranskalaisen Herkkukaupan DeliDelin omistaja, osakkaamme ja kokki Laura Valvanne valmistaa meille neljän ruokalajin maisteluillallisen tryffeleistä. Ruoat sisältävät aitoa tuoretta mustaa tryffeliä.  

Vivahteikas ja intensiivinen tryffeli ei päästä viiniä helpolla. Maistossa kuusi ehdokasta: kuohuva, valkoinen, kolme punaista ja jälkiruokaviini.  

Illan osallistumismaksu on  115 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628  viimeistään 9.2, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84. Paikkoja rajatusti. 

MEDLEMSKVÄLL ONSDAGEN 15.2. KL 18.00: TRYFFELSUPÉ 

Den svarta vintertryffeln är just nu som allra bäst. Kocken Laura Valvanne, ägare till En Liten Fransk Delikatessbutik DeliDeli och Winecellarsmedlem tillreder för oss en avsmakningsmeny med fyra rätter som innehåller äkta färsk svart tryffel. 

Det är inte lätt att hitta rätt viner till den nyanserade och intensiva tryffeln. Vi smakar på sex kandidater: ett mousserande, ett vitt, tre röda och ett dessertvin. 

Deltagaravgiften för kvällens tasting är 115 € / person. Bindande anmälningar till info@winecellars.fi eller 044 982 8628 senast 9.2. då avgiften även skall vara inbetald på Winecellars konto  FI44 4055 0010 0029 84 . Antalet platser är begränsat. 

28 feb
Jäsenilta Exclusive: Weingut Keller Riesling
28.02.2023

EXCLUSIVE TIISTAI 28.2. klo 18.00: WEINGUT KELLER RIESLING  

Weingut Kellerin tilalla Rheinhessenissä on viljelty viiniä jo vuodesta 1787. Nykyisin tilaa johtaa ja viineistä vastaa Klaus Peter Keller vaimoineen.  Klaus Peter on tilallinen yhdeksännessä sukupolvessa ja sai tilan vastuulleen 2001. Jo Klaus Peterin isä nosti tilan maailman maineeseen ja tänään Weingut Kelleriä pidetään alueen ykköstuottajana, Saksan huippuna ja se saa ylistäviä kansainvälisiä viiniarvioita. Tastingissä mukana oleva kulttiviini G-Max 2017 on saanut ensimmäisenä kuivana saksalaisena valkoviininä täydet 100 pistettä ja sen hinta on markkinoilla tähtitieteellinen.   

Maistamme kahdeksan Weingut Kellerin Rieslingiä seitsemältä eri Grosses Gewächs palstalta ja tietenkin G-Maxin:  

2017 G-Max  

2017 Westhofen Morstein 

2017 Westhofen Kirchspiel 

2017 Dahlsheim Hubacker 

2017 Westhofen Abst Erde  

2018 Riesling RR 

2019 Nierstein Hipping Kabinett 

2019 Flörsheim Frauenberg 

Viinit on kerännyt osakaspariskunta Martti ja Irja Helsilä. Teemaan johdattaa viinipastori Juha Rantala.  Viineille iltapala.  

lllan osallistumismaksu on  130 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti! 

EXCLUSIVE TISDAG 28.2. kl 18.00: WEINGUT KELLER RIESLING  

På  Weingut Keller i Rheinhessen har man odlat vin allt sedan 1787. Nu leds gården av Klaus Peter Keller och hans hustru och de ansvarar också för vinerna. Klaus Peter är odlare i nionde generation och övertog ansvaret för gården 2001. Redan Klaus Peters far gjorde gården världsberömd och idag anses Weingut Keller vara områdets främsta producent och bland de bästa i Tyskland. De internationella vinrecensionerna är lysande. Kultvinet G-Max 2017 som är med i provningen har som första torra tyska vita vin bedömts med fulla 100 poäng och priset på marknaden är astronomiskt. 
Vi provar åtta Weingut Kellers Rieslingar från sju olika Grosses Gewächs lotter och naturligtvis G-Max: 

20107 G-Max 

20107 Westhofen Morstein 

2017 Westhofen Kirchspiel 

2017 Dahlsheim Hubacker 

2017 Westhofen Abst Erde  

2018 Riesling RR 

2019 Nierstein Hipping Kabinett 

2019 Flörsheim Frauenberg 

Vinerna har skaffats av våra medlemmar Martti och Irja Helsilä.  

Vinpastorn Juha Rantala leder oss till kvällens tema. Till vinerna en liten kvällsbit. 

Deltagaravgiften för kvällens tasting är 130 € / person. Bindande anmälningar till info@winecellars.fi eller 044 982 8628. Närmare direktiv ges efter anmälan. Antalet platser är begränsat!  

29 mar
Jäsenilta: Australian uudistuneet viinit
29.03.2023

JÄSENILTA KESKIVIIKKO 29.3. KLO 18.00: AUSTRALIAN UUDISTUNEET VIINIT  

Australian viinit ovat monipuolisesti paljon muutakin kuin laadukasta Shiraz´ta. Perinteisten täyteläisten ja paahteisten viinien rinnalle ovat nousseet viileämpien alueen raikkaat ja hedelmäiset viinit. Mukaan on tullut vahvasti ympäristöä kunnioittava viljely, luomu- ja biodynaamiset viinit. Australian viinituotanto on keskittynyt muutamalle suurelle. Illan maistettavat viinit edelleen yksityisessä tai perheomistuksessa.  

Viinit maistattaa ja tarinat kertoo Tom Murray Willis Thirsty Bear Wine Agencylta.  Alustus englanniksi. 

Maistettavat viinit 

Yarrabank Late Disgorged Brut Nature 2010, Victoria 

Xanadu Fusion Chardonnay 2018, Margaret River 

Bass Phillip BIN 17K Pinot Noir 2017, Victoria 

Torbreck Old Vines GSM 2018, Barossa Valley 

Kalleske Greenock Shiraz 2019, Barossa Valley 

Chambers Rutherglen Muscat, Victoria 

Viineille iltapala. 

Illan osallistumismaksu on 63 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628  viimeistään 22.3, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84. 

MEDLEMSKVÄLL ONSDAG 29.3. KL 18.00: NYA TRENDER I AUSTRALIEN 

Vinerna från Australien är i många avseenden mycket annat än högklassig Shiraz. Fräscha och fruktiga viner från svalare områden har stigit fram vid sidan av de traditionella fylliga och rostade vinerna. Miljöaspekterna har blivit viktiga, man odlar naturenliga och biodynamiska viner. Australiens vinproduktion har långt koncentrerats till några stora ägargrupper. Kvällens viner kommer från producenter som fortfarande är privat- eller familjeägda. 

Tom Murray Willis från Thirsty Bear Wine Agency berättar på engelska om vinerna och leder provningen.  

Vi provar följande viner: 

Yarrabank Late Disgorged Brut Nature 2010, Victoria 

Xanadu Fusion Chardonnay 2018, Margaret River 

Bass Phillip BIN 17K Pinot Noir 2017, Victoria 

Torbreck Old Vines GSM 2018, Barossa Valley 

Kalleske Greenock Shiraz 2019, Barossa Valley 

Chambers Rutherglen Muscat , Victoria 

Deltagaravgiften för kvällens tasting är 63 € / person. Bindande anmälningar till info@winecellars.fi eller 0449828628 senast 22.3. då avgiften också skall vara inbetald på Winecellars konto  FI4440550010002984.  

19 apr
Jäsenilta: Champagne Joseph Perrier
19.04.2023

JÄSENILTA KESKIVIIKKO 19.4. KLO 18.00: CHAMPAGNE JOSEPH PERRIER 

Suurin osa Joseph Perrierin samppanjoista kantaa nimeä Cuvée Royale, sillä se oli Britannian kuningattaren Victoria I:sen talon samppanja. Vaikka aikakaudesta on jo reilusti 100 vuotta, niin talo ylläpitää edelleen kuninkaallisia yhteyksiään. Osakkaamme Toni Luostarinen Astra Winesilta kertoo muut kiehtovat tarinat Joseph Perrierin samppanjatalosta ja maistattaa kuusi eri tyylistä samppanjaa talon valikoimasta: 

Joseph Perrier Organic Cuvée Royale Champagne Extra Brut 

Joseph Perrier Cuvée Royale Champagne Brut Magnum 

Joseph Perrier Cuvée Royale Champagne Brut Rosé 

Joseph Perrier Cuvée Royale Champagne Brut Nature Magnum 

Joseph Perrier Cuvée Royale Vintage Champagne Brut 2012 

Joseph Perrier Cuvée Royale Vintage Champagne Brut 2008  

Samppanjoille iltapala. 

Illan osallistumismaksu on 82 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628  viimeistään 12.4, jolloin myös maksun on oltava Winecellarsin tilillä FI44 4055 00100029 84

MEDLEMSKVÄLL ONSDAG 19.4. KL 18.00: CHAMPAGNE JOSEPH PERRIER 

Största delen av Joseph Perriers champagner bär namnet Cuvée Royale på grund av att det var Storbritanniens drottnings Victoria I huschampagne. Fastän det gått drygt 100 år sedan dess så upprätthåller bolaget fortfarande sina kungliga kontakter. Vår medlem Toni Luostarinen från Astra Wines berättar andra fascinerande historier om Joseph Perriers champagnehus och låter oss prova olika stilars champagner ur bolagets sortiment: 

Joseph Perrier Organic Cuvée Royale Champagne Extra Brut 

Joseph Perrier Cuvée Royale Champagne Brut Magnum 

Joseph Perrier Cuvée Royale Champagne Brut Rosé 

Joseph Perrier Cuvée Royale Champagne Brut Nature Magnum 

Joseph Perrier Cuvée Royale Vintage Champagne Brut 2012 

Joseph Perrier Cuvée Royale Vintage Champagne Brut 2008 

En liten kvällsbit till champagnerna 

Deltagaravgiften för kvällens tasting är 82 € / person. Bindande anmälningar till info@winecellars.fi eller 0449828628 senast 12.4. då avgiften också skall vara inbetald på Winecellars konto  FI44 4055 0010 0029 84. 

9 maj
Jäsenilta Exclusive: Grüner Veltliner Itävallasta
09.05.2023

EXCLUSIVE TIISTAI 9.5. KLO 18.00: GRÜNER VELTLINER ITÄVALLASTA  

Onko ihanampaa viiniä kevääseen ja kesään kuin Grüner Veltliner. Osakkaamme Sylvia Saraste johdattaa meidät Grüner Veltlinerin maailmaan. Sylvia on kolme viime vuotta asunut Krems an der Donaun kylässä Itävallassa, josta alkaa klassinen Wachaun viinialue ja opiskellut International Wine Business – tutkintoa, joka yhdistää enologiaa ja kauppatieteitä. Illan aikana tarinaa eri alueista, tyyleistä ja trendeistä.  

Maistamme kahdeksan Grüner Veltlineria eri alueilta. Viineille iltapala. 

lllan osallistumismaksu on  89 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja rajatusti! 

EXCLUSIVE TISDAG 9.5. KL 18.00: GRÜNER VELTLINER FRÅN ÖSTERRIKE  

Finns det ett härligare vin till våren och sommaren än Grüner Veltliner? Vår medlem Sylvia Saraste ger oss en introduktion till Grüner Veltlinerns värld. Sylvia har bott tre år i den österrikiska byn Krems an der Donau där det klassiska Wachau vinområdet börjar. Hon har studerat för International Wine Business provet, som förenar enologi och företagsvetenskap.Under kvällen hör vi berättelser från olika områden, stilar och trender.


Vi provar åtta Grüner Veltliner från olika områden. En liten kvällsbit till vinerna. 

 Deltagaravgiften för kvällens tasting är 89 € / person. Bindande anmälningar till info@winecellars.fi eller 044 982 8628. Närmare direktiv ges efter anmälan. Antalet platser är begränsat!

17 maj
Jäsenilta: Parsa-illallinen
17.05.2023

JÄSENILTA KESKIVIIKKO 17.5. KLO 18.00: PARSAA, PARSAA, PARSAA..

Kevään herkkua parsaa läpi aterian ja tarinaa parsaviineistä. Neljän ruokalajin parsamenun suunnittelee ja toteuttaa keittömestari Auvo Pyykkönen: 

Parsa-kookoskeitto 

Valkoista parsaa, voisulaa, rucolaa ja parmesaania 

Parmankinkkuun käärittyä maalaiskanaa, paprikavoikastiketta ja parsasalaatti  

Mesiangervo-mascarponea, parsahilloa ja mansikkaa 

Viineinä alkumalja, kolme valkoista, yksi punainen ja jälkiruokaviini. Parsalle sopivista viineistä kertoo viinipastori Juha Rantala.  

Illan osallistumismaksu on 74 € / hlö. Sitovat ilmoittautumiset info@winecellars.fi tai 044 9828628. Ohjeet ilmoittautumisen jälkeen.  

MEDLEMSKVÄLL ONSDAG 17.5. KL 18.00: SPARRIS, SPARRIS, SPARRIS ...  

Vårens delikatess sparris genom hela måltiden och berättelser om sparrisviner. Auvo Pyykkönen planerar och tillreder vår fyrarätters sparrismeny : 

Sparris-kokossoppa 

Vit sparris, smält smör,rucola och parmesan 

Lanthöna i parmaskinka, paprikasmörsås och sparrissallad 

Älggräs-mascarpone,sparrissylt och jordgubbe 

Vinerna: välkomstskål, tre vita, ett rött och ett dessertvin. Vinpastorn Juha Rantala berättar om viner som passar till sparris. 

Deltagaravgiften för kvällens tasting är 74 € / person. Bindande anmälningar till info@winecellars.fi eller 044 982 8628. Närmare direktiv ges efter anmälan. 

Är källaren upptagen?

jasenilta Medlemskväll   kokokellari Hela källaren   sali Salen   kabinetti Kabinettet

KONTROLLERA I BOKNINGSKALENDERN!

Bokningarna börjar alltid kl 12 om inte annat har meddelats.

Nyttiga länkar

Catering-firmor | Vin: importörer och representanter | Mat & Vin
Programarrangörer | Övriga länkar

Share Catering

Registerbeskrivning     Privacy Statement

Oy Winecellars Ab
Kalevagatan 9 00100 HELSINGFORS
Kontor: Heikkilänpolku 6C, 02400 Kirkkonummi

 

Juha Rantala
Vard. kl. 9-17 Tfn. +358 44 982 8628
info@winecellars.fi
GÖR BOKNINGSFÖRFRÅGAN

 
template-joomspirit.com
Back to top